29 Aralık 2015 Salı

Yığma

Arkadaşlar blog üyelerimizden Tarık tarafından bir yığma çevresinden alınmış bir görüntüyü paylaşıyorum.Alınan data bir tünel görüntüsünü andırıyor.Ekrana düşen böyle bir görüntüde tünelin girişi vede tünelin açıldığı alan aranıp bulunmalıdır.Yığmalar işcilikleri zor işlerdir.
Kapalı sistemeleri açmaya çalışan arkadaşlarlara bir kaç öneride bulunmak isterim.Bu tip oluşumlarda metan gazı çeşitli virüs bakterilerin zararını minimize bir seviyeye çekebilme adına aşağıdaki işlemleri yapınız.
1-Açılan yapı içerisine mazot/ispirto karışımının döküldüğü bir bez yakılır ve ortama atılır.Amaç bir sirkilasyon oluşturmak.
2-Ortama, 30 dakikalığına teneke içerisinde karpit bırakılır.
Bu tür yapılara kadoslama girilmesi ciddi sağlık problemleri yaşanmasına neden olabilir.



22 Aralık 2015 Salı

Mevlidi şerifiniz mubarek olsun

Arkadaşlar geceniz mubarek olsun.Allah azze ve celle tekaddes hazretleri bu geceyi hakkımızda hayırlara vesile eylesin.Amin




Arkadaşlar bir süre sağlık sorunlarımdan ötürü aranızda olamayacağım

17 Aralık 2015 Perşembe

Bakmadan geçme

Arkadaşlar verilen bazı bilgiler size yeri geldiğinde çok anlamsızda gelse gün gelir çok işinize yarar.Sizlere yaptığım paylaşımlar böyle masa başında edinilen teçrübelerle elde edilmedi .Arazideki alan, kullandığınız gradiometer/manyotometer cihazlar ile etüt edilmeden önce mutlaka bir dedektörle yüzeysel bir tarama yapılmalıdır.Bu konuyu, insanların kafasına yerleştirene kadar hep yazmaya devam edecem.
Arazide bir dedektörle yüzeysel kontrol sonrası ( ilk 30cm) gerekli elemeler yapıldıktan sonra aşağıdaki benzer datalar almanız halinde bu alanı açmanızda fayda vardır.





14 Aralık 2015 Pazartesi

Grailfinder 2004


Grailfinder 2004

Arkadaşlar çubukcu bir arkadaşın desteğiyle ortaya çıkartılmış bir odanın üç boyutlu ekrana düşürülmüş halini görmekteyiz.Oda çekimi, çekimi yapan arkadaş tarafından büyük oranda ekrana düşürülmüş.Bu tür alanlarda çubukcunun teyitlerini göz önünde tutarak, etüt edilecek alan mümkün mertebe büyük tutulmalıdır. Allah sonucunu hayreylesin


9 Aralık 2015 Çarşamba

Dikkat

Arkadaşlar yukarıdaki çekim palel mod kullanılarak alınmıştır.Çekimler 1 numaralı alandan başlayıp 14 numaralı alandan alınan örneklemelerle sonuçlandırılmıştır.Sizlere çekimlerin  visualizer3d ortamına görüntüyü transfer ederken yaşanılan bir problemi anlatacam. Bu anlatılarım üzere sizlerde hafızaya aldığınız çekimleri visualizer3d ortamına aktarırken, anlattığım duruma çok dikkat edeceksiniz.
Visualizer3d programı kendi içerisinde bir takım eksiklikler içermektedir.Siz cihazınıza kayıtlı olan datayı visualizer3d ortamına gönderirken bu program,arazide alınan bir takım örneklemeleri ekrandan silmekte veya sayısal değerleri üzerinde oynama yapmaktadır.

Konuyu anlatma adına hazırlanmış test parkuru

Yukarıdaki çekimde 1,2 vede 3 nolu alanlarda alınan örneklemeler üzerinde konuyu izah etmeye çalışayım
1-Meseleyi şöyle düşünün, 1,2 ve 3 nolu alanlarda bulunan malzemeler 1m derinliğinde bulunuyor.1 nolu alandaki malzemenin manyetik yoğunluğun en yüksek yoğunluğa sahip olduğunu, 2 nolu alanın yoğunluğunun ise 1 nolu alanın manyetik yoğunluğunun yarısı kadar olduğunu düşünün. 3 nolu alandaki manyetik yoğunluğun ise 2 nolu alanın manyetik yoğunluğunun yarısı kadar olduğunu kabul edelim.
2-Cihazınızda kayıtlı olan datayı visualizer3d ortamına transfer ederken görüntü ekrana hızlıca transfer olmaktadır.Bu transfer esnasında ekrana çok dikkatli bakın.Ekrana görüntü transfer olurken ekrandan yapısal veya ferro manyetik sinyaller bir anda göz önünden kaybolabilir.Halbuki siz bu alanda belkide bir mezar vb oluşumlar veya ferromanyetik bir metalin örneklemesini almışsınızdır.
3-Ekrandan yapı/ferromanyetik metal örneklemelerinin bir anda yok olması veya görünümünün zayıflaması neden kaynaklanıyor buna bakalım.
Sarı daireler içerisine aldığım 1,2,3 nolu alandaki ferromanyetik metaller üzerinden konuyu izah edip konuyu nihayi sonucuna erdireyim.Cihazımızın sondası 8. çekim alanına geldiğinde 3 nolu ferrromanyetik metali algılamış.Bu 8. alanda cihaz yakaladığı bu ferromanyetik metalin manyetik yoğunluğunu sayısal olarak en yüksek seviyede kabul eder.Sizin sondanız 10. sıradaki 2 nolu ferromanyetik metalin üzerine geldiğinde bu defa cihaz 2 nolu alandaki manyetik yoğunluğun sayısal değerini en yüksek seviyeye çıkartır.O orandada 3 nolu malzemeden alınan örnekleme sayısal değerini aşağı düşürür.Buda 3 nolu alanın ekranda daha zayıf bir örnekleme olarak gözükmesini sağlar.
Cihaz sondası 13. sıraya geldiğinde 1 nolu alandaki manyetik yoğunluk geride kalan 2 nolu metalin manyetik yoğunluğundan çok daha fazla olduğu için bu defa 2 nolu alandaki sayısal değer azalacak.2 nolu alanın sayısal değerinin azalması bu defa 3 nolu alandaki metalin sayısal değerinin azalmasına neden olacak.Kısaca en üst seviyede manyetik yoğunluğa sahip olan alan ekrana en belirgin şekilde düşerken, gerisinde kalan alanlarda ekrana ya zayıf bir örnekleme olarak yada hiç düşmemektedir.
Burada konuyu anlamanız adına dikkat etmeniz gereken konu, yukarıdada ifade ettiğim gibi 1 nolu alanın manyetik yoğunluğu 2 nolu alanın manyetik yoğunluğundan iki kat fazla ,2 nolu alanın da manyetik yoğunluğu 3 nolu alanın manyetik yoğunluğundan iki kat daha fazla olduğu unutulmamalıdır.
Netice, ekranda bir bölgede olan yüksek yoğunluk neredeyse ekrana düşen görüntünün tamamında bozulmaya neden olmaktadır.Bu bağlamda görüntünün ekrana transferi esnasında gözlerinizi ekrandan ayırmayın.

Yığma

Arkadaşlar bloğumuzda yeri geldiğinde kendime ait dönemsel çekimlerime, yeri geldiğinde farklı illerde farklı arkadaşlar tarafından gönderilen görüntülere bloğumuzda yer veriyoruz.Üstüne basarak bir konuya yeniden değinmek istiyorum.
Kullandığınız görüntülü sistem teknoloji farketmeksizin gradiometer/magnotometer bir sistemse mutlaka etüt yapılacak alan bir dedektör yardımıyla denetlenmelidir.Buradaki amacımız yüzeye yakın bir noktada metal(çivi,fişek,çürümüş teneke vb) varmı yokmu bunu denetlememiz gerekir.Yüzeye yakın olan bu tip metaller sondaları ciddi derecede etkilemekte vede yanlış sonuçlar alınmasına neden olmaktadır.

.

4 Aralık 2015 Cuma

Yorumsuz

Arkadaşlar bu alanla ilgili bilgileri, bu alanı açan arkadaşların yazması çok daha anlamlı olur düşüncesindeyim.Açıklama yapılması gereken kadar konuya yazılabilir.Buradaki amacım bir şeyler yapıyoruz, yaptıklarımızın ortaya konulan şeylerin boş olmadığını gösterebilmek.


1 Aralık 2015 Salı

Roverc2


Arkadaşlar horosanlı birleştirmeler, uzun zaman aşımlarında çekirdeğin etkisiyle bir değişime uğrar.Bu değişim aralığı aşağıdaki yapının büyüklüğüyle orantılıdır.


28 Kasım 2015 Cumartesi

Timülüs

Arkadaşlar döneminde üzerinden bir nedenden ötürü toprak alınarak düz bir alan haline getirilmiş bir tümülüsün bir bölümünden yeni alınmış data görüntüsünü sizinle paylaşıyorum.

Bu data 9mx24m bir alandan alınmıştır

Timülüs alansal büyük bir alana sahipdir.Bu tip büyük işler yapılacaksa medeniyet bilgisiyle iş ele alınmalıdır.Bu tür işler yukarıdan bir alana inmeye çalışarak yapılamaz.Timülüsün medeniyetine göre bilir kişi bir alanda size bir giriş arattırmalıdır.Bu çalışmada en tepede değil timülüsün etek saclarında yapılmalıdır.

Arkadaşlar bu alan tarafımdan yeniden etüt edildi.İlk çekimi yapan arkadaşım nasıl bir çekim aldığı konusunda açıkcası bir bilgim yok.Ben önüme düşen görüntüyü kendim çekmişim gibi yorum yapan bir insanım.Etüt esnasında bir takım problemler yaşanmış açıkcası.Aynı alan yeniden bir defa daha etüt edilmesinde bir takım problemler yaşanınca aynı alana gitmem iktiza etti.Yaptığım etütü ürünler bölümünde satışta olan cihaz ile gerçekleştirdim.Allah azze ve celle tekaddes hazretleri bizi  mahçup eylemesin hakkımızda hayırlısı olsun.Amin

Oda 1,oda2 vede giriş olarak beleritilen alanlar birbirinden bağımsız olarak etüt edilen alanlardır.


27 Kasım 2015 Cuma

Hiç Bilenle Bilmeyen Bir Olur mu

Arkadaşlar data Malatya ilimizde Onur isimli arkadaş tarafından bana gönderilmiştir.Görüntüler sanırım Adıyaman ilimizde alındı.Önüme düşen görüntüleri kim nerede hangi yöntemle nasıl almış olduğunu bilemem.Cihazı kullanan arkadaşlar elindeki cihazı arazide nasıl kullanıyor bunuda bilemem.Kişi görütüleri yanlış bir yöntemle almış olsa bana dönse şahsen önüme düşen görüntüye göre yorum yaparım.Doğru bir fizibilite gerçekleştiren için sonuç mutluluk verici olabilirken önüme yanlış cihaz kullanımına bağlı görüntü düştüğünde, karşı taraf için bu durum hüsranla sonuçlanabilir.Allah sonumuzu hayreylesin.Amin


Görüntünün ham haline bakıldığında bilmeyen için ortada birşey yoktur.Bilen için çok anlam ifade eden durumlar söz konusudur.Bir çok arkadaş bana, ya ne yapıyorsun ne ediyorsunda bizim ekranda oluşturamadığımız görüntüleri oluşturuyorsun ifadelerini kullanıyor.Yaptığım şey ;doğru cihaz kaliprasyonu yapıp cihaza uygun verimli sondayı montajlayıp, gönül rahatlığıyla kullanıcısına verip sonuçları bekliyorum.Ortada olmayan birşeyi sanki varmış gibide işlemiyorum.Gözden kaçırılan konu budur.

Kimi arkadaşlarda sitemkar davranışlar sergileyerek birşeyler saklıyorum düşüncesine kapılıyor.İçimden bende askerde benimlemi bot bağladın be arkadaş düşüncesine kapılıyorum.Adam gibi hiç bir yer açmamış,senelerdir elindeki cihazı bilmeden kullanıp,  daha ne iş yaptığına bile vakıf olamamış arkadaşlara ne demeli.
Blogta şahsen arkadaşlar şuna şuna dikkat edin şunu şunu yapmayın, görüntüde şunları arayın şunlara şunlara dikkat edin uyarısında bulunuyorum.Bu güne değin cihaz kullanımında dikkat edilecek mevzulara ve ekrana düşen görüntüleri anlayabilme adına bir takım bilgiler verdim vermeyede çalışıyorum.


                                                                                   Yukarıdaki görüntünün işlenmiş hali
                      

22 Kasım 2015 Pazar

Alan tarama

Arkadaşlar konu başlığını alan tarama olarak sırf bloğun google'da kolay indeks'lenmesini sağlama amaçlı konulmuştur

Aşağıdaki data Artvin ilimizde Şerafettin amca tarafından alınmıştır.Bu data kendi başına işi ortaya çıkartmamıza yetmiyor.Ekrana düşen görüntünüzü gördükten sonra görüntü sizde bir giriş,bir tünel veya herhangi bir yapı benzeri birşey uyandırıyorsa çekim alanının devamını mutlaka denetleyin.Denetlemezseniz hiç bir sonuca gidemezsiniz.Siz olsanız aşağıda ortaya düşen görüntüye baktığınızda, yeni bir fizibiliteyi hangi alanda gerçekleştirirsiniz.Bu alanda böyle bir fizibilite yapıp bu alandan ayrılırmısınız.
Not:Bu alana herhangi yapısal renk yoğunlaştırması yapılmamıştır.Örnekleme sayısal değerlerinin bu bukadar yüksek olması işin fazlaca derinde olmadığını anlamamıza yeterde artar bile.



Burada oyun oynamıyoruz.Meyve veren ağaç taşlanır.Allah zaval vermezse bundan çok daha iyisini başaracam inşallah.Bu iş bu seviyeye arge çalışmalarıyla geldi.Masa başında olmuyor bu işler. Toprak altında kalacağına bir müslüman evladı nasiplensin.

18 Kasım 2015 Çarşamba

Mezar

Arkadaşlar söze ne hacet ekrana düşen görüntü bir çok şeyi ele veriyor


17 Kasım 2015 Salı

Okm Exp4000

Arkadaşlar, Artvin ilimizde döneminde açtırdığım bir alanın yorumunu hiç değiştirmeden sizinle paylaşıyorum.



Bu alanda sarı tonlarda olan kısım ham görüntüde gözükmüyor.Renk değerlerini yoğunlaştırdığımızda ortaya çıkan bir durumdur.Bu uygulamayı neden yaptığımızı aşağıda dile getirecem.Ham görüntüde görünmeyip yoğunlaştırma sonrası ortaya birşeylerin çıkması ve bu alanda şu şu olma olasılığı var diyebilmem, tamamen arazi teçrübelerimden kaynaklanmaktadır.


Bu alanı açtırdığımda döşenmiş taşların olmasını beklediğim alandan, döşenmiş kaldırım taşı gibi taşlar çıktı.Açıkcası bu alandan fazlaca bir beklentim yokdu.Devamını açtırdığımda günümüzdeki tandırlar gibi içi boş bir alan ortaya çıktı.Ekrandaki yapısal oluşum, aradığımız kıriterler gereği ne bir odaya(kare görünümlü) ne bir mezara (digdörtgen görünümlü) nede bir daireye (kuyu vb görünümlü) nede uzunlamasına (tünel görünümlü) bir görüntü ortaya çıkmadığı için, alanın ne olabileceğini çözmekde bıraz zorlanmıştım.
Alan açıldıktan sonra bu alandaki kaldırım taşlarının tandır benzeri alana gitmek için yol olarak döşendiğini anlamıştık.Bu alanın baya toprak altında olmasının nedeninin, uzun yılların verdiği çevresel değişiklikler sonucu buraların toprak altında kaldığı anlamış olduk .Bu alanda bir yaşam olmuş.

1-Arkadaşlar gerek yapısal gerekse ferro metallerde görüntüyü daha iyi anlayabilme adına renk uygulaması yaparız.Uygulamadaki asıl amaç ekranda gözükmeyen değişimler varsa bunu ortaya çıkartmakdır. .Ham görüntüde ortaya çıkmamış alan renk yoğunlaştırma sonrası bu alanda bir değişimin oluştuğunu ortaya çıkartabilir.İleride zamanla şu yazdığım maddeyi nasıl uyguladığımızı çok daha iyi anlayacaksınız.

2-Burada size bir tiyo daha vereyim .Burada 50cm gibi bir mesafede horosan/harç birleştirmesiyle ortaya çıkan kaldırım taşları yüzeye yakın değilde daha aşağıda bir noktada olsaydı bu ekrana yapısal bir örnekleme olarak yansıyacakdı.Burada ekrana mineral(demir oksit vb) olarak yansımış yani ferro metal örneklemesi gibi ekrana düşmüş.


Not:Arkadaşlar burada sizlere yardımcı olma amaçlı yazıyorum çiziyorum.Yazdıklarımı sadece tanıdığım arkadaşlar okuyorsa buna üzülürüm.Kendi fikrinizi dile getirme adına yazabilirsiniz.Yazdıklarınızı kimse yargılamaz aksine bir eksiğimi, göremediğim birşey varsa bir açığımı kapatmış olurum.

16 Kasım 2015 Pazartesi

Yığma giriş





Arkadaşlar bulduğunuz alan içerisinde yapının genişliğini ve uzunluğunu bulmanız adına klavye tuşlarınızdan faydalanabilirsiniz.Tarama alanınızda ekranda dolaşan beyaz çizgi sizin örnekleme aldığınız dikey alanı göstermekdekir.Her bir aralıkda aldığınız örnekleme aralığını göz önüne alarak ölçmek istediğiniz alanın yaklaşık boyutunu belirleyebilirsiniz.


14 Kasım 2015 Cumartesi

Görüntü yorumlamada temel esaslar

Arkadaşlar zaman buldukca elinizdeki cihazları daha iyi kullanabilmeniz adına notlar ekliyorum.Tüm yorumların tabanında yatan bir gerçek; ekrana düşen görüntüyü ham haliyle bakıp olan biteni görmek.Bunun olabilmesi için ciddi bir arazi teçrübesine ihtiyaç duyulmaktadır.
                            
                                                                                                          Ham görüntü


Ekrandaki görüntü ham bir görüntüdür.Sırasıyla madde madde çok derine dalmadan fazlada yüzeyzel olmadan ekrana düşen görüntüyü nasıl okumaya çalışmalıyız buna değineyim.

1-Ana ekrana baktığınızda hemen bilmem kırmızı /turuncu vb renkler arayıp durmayın siz neyin peşindesiniz .Sizin neyiniz var diyesim geliyor içimden.Ana ekranda ilk arayacağınız oluşum yapısal değişimleri arayıp bulmak olmalıdır.Elinizdeki cihazlar ya manyotometer yada gradiometer cihazlardır.Bu tip cihalarla yapabilecekleriniz bellidir.

2-Ekranda mineral olarak gösterilen alan ekrana düşen ham görüntüye bakıldığı vakit yorumlanması bıraz zor gelebilir açıkcası.Ekranda mineral olarak belirtdiğim alan vede yapı içerisine yansımış durumu için; küp, çanak, çömlek,  kiremit ve tuğla kırıntılarıda diyebiliriz , doğal demir filizide olabilir diyebiliriz.
Buradan almanız gereken bilgi bu alanda ferro metal bir malzeme olmadığıdır.Bu alanda bukadar büyük ferro malzeme olma olasılığı sadece özel olarak gömüldüyse vardır.Bu bağlamda bu alana mineralli(kiremit ,tuğla vb oluşumlar) alan diyoruz.

3-Görüntünün işlenmiş hali


                                                             İçerisi toprak dolu çepe çevre el işciliği yapılmış bir alan
Arkadaşlar ekrana düşen görüntünün ne olduğunun anlaşılması için, arazide baya bir yer açtırıp alanı inceleyip çekimlerinizle kıyaslamış olmanız lazım.Aksi halde gören gözleriniz görmez olur.Ancak çok belirgin görüntüler kendini ele verdiğinde yorumlama kabiliyetiniz iyide olmasa, ekrandakinin ne olduğunu üç aşa beş yukarı ortaya çıkartırsınız.

4-Taban çizgisi olarak tanımlanan alan aslı itibariyle gerek forro metallerdeki sayısal değişimlerin gerekse yapıdaki sayısal değişimlerin artmaya/azalmaya bağlı olarak seviyelerinin tabana vurma seviyesini ortaya çıkartmamıza yardımcı olur.
Döneminde şahsen bu taban çizgisini çok önemser taban çizgisine ulaşmamış değişimleri önemsiz sayardım.Gerçekten çok yanılmışım bu taban çizgisi kavramının pekde önemi yokdur.Çok daha anlamlı şeyler yazıp, işin derinlemesine girecem fakat yazımı okuyanların tümden kafası karışacağını düşünerek, düşünce karmaşası oluşturmama adına yazımı bu seviyede tutmak istiyorum.
5-Ekranda görüntünün işlenmiş halinden digdörtgen şeklinde ortaya bir değişimin çıktığını görüyoruz.Burada yorum yaparken fizibilite alanının ebatları çok önem kazanmaktadır.
Yapının boyutu neden önemli diye sorarsanız ;yukarıdaki görüntü 10mx10m bir alandan alınmış olsaydı buraya daha farklı bir yorum yapacaktık.Bir mezarın asgari kapladığı alan bellidir. Ekrandaki yapısal bozunum bize içi toprak dolu bir mezar olduğunu göstermektedir.

11 Kasım 2015 Çarşamba

Ferro metal

Arkadaşlar görüntü Tarık isimli bir arkadaş tarafından Aksaray ilimizde alınmıştır.Fizibilite öncesi yüzeyde metal dedektörüyle  metal taraması yapılmıştır.


6 Kasım 2015 Cuma

Önemli Notlar

Konuya zamanla devam edecem

1-Her harükarda gidişlerde dönüşlerde sonda üzerindeki ok güney yönüne baksın.Tarama yönünüz kuzey-güney yönünde vede paralel çekimde olsun.Sonda içerisindeki sensör arazide gezerken kendi ekseni etrafında dönmemelidir.Bu bağlamda sondanız ile örnekleme alırken sondanızı sabit konumda tutun.

2-Arazide dolaşırken siz sadece elinizdeki sondayı kullanmanın derdinde olun.Önünüze taplet veya notebook alıp mümkünse dolaşmayın.Üzerinizde cep telefonu olmasın.Metrelerce aşağıya inmeyi amaçladığınız bir teknolojide,önünüzde tuttuğunuz ve yerden 120cm-130cm yüksekliğindeki taplet/notebooktan etkilenmemesi mümkünmü.Bu mümkün değil.

3-Elinizdeki sondada yükseltec olmaksızın tek sensör mevcutsa örnekleme aralığını mümkün mertebe kısa tutun.15cm-15cm aralığında örneklemeler alın.

4-Bir yapının teyidini yaparken mümkün mertebe o yapının alansal dışına çıkıp o yapıyı ortaya düşürme yoluna gidin.

5-Elinizdeki sensör zannetmeyinki sadece örnekleme aldığınız noktanın altında bir noktada örnekleme almakta.Kesinlikle durum böyle değildir.Bu tip sensörler fizibilite alanının dışında kalan bir noktadanın etkisiyle değişime uğrayıp ekrana ferrro malzeme veya yapının bir kenarı olarakta ekrana düşebilir

6-Fizibilite yapılan alanda bir nokta tesbiti yaptıysanız o alanda mümkünse bir kaç defa daha yeni fizibiliteye yapın

7-Arazide fizibilite yapmadan önce mutlaka fizibilite alanını bir dedektörle denetleyin.Yüzeye yakın noktalarda çeşitli metaller olabilir.Fizibilite alanında böylesi metaller varsa “etrafındaki toprakla” beraber bulduğunuz metali , fizibilite alanının dışına çıkartın. Bu tip metaller sondaları çok ciddi etkilemekte ve yanlış sonuçlar alınmasına neden olmaktadır.

8-Gradiometer ve manyotometrelerle alınan çekimlerde öncelikle neleri bulabiliriz neleri bulamayız onu bilmeliyiz.Bu tip sensörler ferromanyetik malzemeleri ve türevlerini beraberinde yapıların fizibilite edilmesinde bize imkan tanır.Arazi koşullarında özellikle yapıları deneyleyen teknolojiler çok önem kazanmaktadır.Biz bunun nezaman farkına varacağız acaba.Medeniyetsel işlerde asıl olan yapısal oluşumlar ve bunların denetlenebilmesidir.Biz düştük sadece çok derinlerde altın vb metalleri bulan cihazların peşine.Durum böyleyse, elinizde doğru frekanslarla çalışabilen bir alan tarama bulunsun. Alan taramayıda  profesyonelce kullanabilecek bir çubukcunuz olsun.

5 Kasım 2015 Perşembe

ROVER C II Tünel



Kullanılan cihaz kaliprasyonu vede sonda tasarımı tarafımdan yapılmıştır

1 Kasım 2015 Pazar

18 Ekim 2015 Pazar

Multi sensör

Arkadaşlar arazide kullandığınız cihaz seçeneklerine bağlı olarak sonda eklentisi yapılabilmektedir.Sondaları dikey multi sonda vede yatay multi sonda olarak tasarlamakdayım.Fiyat içerisine sondanın cihaza montajı ve kaliprasyonu dahildir.Cihaz için kullandığınız akü/batarya kapasitesi sondalar için uygun değilse cihaza makul bir fiyata eklenti yapılır.

Ayrıca cihaz bakım onarım ve kaliprasyon işlemleri yapılmaktadır.

Blog içerisindeki tüm çekimler ekranınızdaki mülti-sondalar ile farklı cihazlar ile alınmıştır.Alınan görüntü kaliteleri ortaya çıkan sonuçlar ile ortadadır.Benzer cihazlar ile gerek ülkemizde gerekse uluslararası arenada benzer kalitede bir görüntü bulma şansınız nedir araştırın.


                                                                                                     Dikey Multi Sonda



Yatay multi sondalarda kullanılan sensör sayısına bağlı olarak fiyat aralığı belirlenmektedir.



                                                                                                        Yatay Multi Sonda

Bilgilendirme için iletişim adresimden bana ulaşabilirsiniz


Mahzen


16 Ekim 2015 Cuma

ROVER C II

Alanların başka noktalarından alınacak yeni çekimlerle görüntüleri birleştirip yorum yapmayı düşünüyorum.İlk görüntü 8x10,5m ebatlarında bir alanda fizibilite gerçekleştirilerek alınmıştır



Yığma üzerinden alınmış diğer bir görüntü


14 Ekim 2015 Çarşamba

Visualizer3d nitelik menüsü



Exp4000, Exp500 serisi,Localizer,Reflexion import

Arkadaşlar Exp 3000/4000/5000 serisi cihazlarda kayıtlı dataları visualizer3d ortamına transfer ederken ithal özelliğini kullanıyoruz.Başka türlü bu tip cihazlardan transfer söz konusu değildir


Örnekleme adeti ve çekim modu

Arkadaşlar örnekleme aralığını fizibilite alanının büyüklüğüne göre belirlemelisiniz.Görüntü aktarma metodu kimi cihazlarda kablolu kimi cihazlarda bluetooth ile kimi cihazlarda görüntü aktarma metodu hem kablolu hem kablosuz olarak yapılmaktadır.

Not:Bilgisayara takılan dongle(usb bluetooth) aygıtları vede rs232 kablolar usb'ye takılma noktalarına göre proje içerisinde Com bağlantı yerinin değişmesine neden olmaktadır 


Sonda tipine göre örnekleme aralıkları 


       Sonda özelliği                                 Örnekleme aralığı(cm)                   Yanaşma aralığı(cm)

50 cm tek sensör sondalar                                      15                                                  15

Süper  sondalar                                                   20-30                                                20

Yatay sondalar  (yükselteçsiz)                                20                                                   20

Yatay sondalar (yükselteçli  )                                 30                                                   30

Multi sondalar                                                20-30-40-50                                         20-40


I-160

Arkadaşlar yeni proje açılışında kullandığınız cihaza uygun alanı belirleyerek seçim yapın.


13 Ekim 2015 Salı

Yeraltı Görüntüleme Cihazı


Gradiometer 4 System 3D

Arkadaşlar satışta olan 4 sistem özel oluşturulmuş sondalarıyla  Gradiometer System 3d görüntüleme cihazım vede özel frekanslar kullanarak sonuç alabileceğiniz alan tarama cihazımı, sizlere, set halinde satışa sunuyorum.















Alan tarama cihazı ayrıca sipariş alınmaktadır.




UA-69610150-1