17 Kasım 2015 Salı

Okm Exp4000

Arkadaşlar, Artvin ilimizde döneminde açtırdığım bir alanın yorumunu hiç değiştirmeden sizinle paylaşıyorum.



Bu alanda sarı tonlarda olan kısım ham görüntüde gözükmüyor.Renk değerlerini yoğunlaştırdığımızda ortaya çıkan bir durumdur.Bu uygulamayı neden yaptığımızı aşağıda dile getirecem.Ham görüntüde görünmeyip yoğunlaştırma sonrası ortaya birşeylerin çıkması ve bu alanda şu şu olma olasılığı var diyebilmem, tamamen arazi teçrübelerimden kaynaklanmaktadır.


Bu alanı açtırdığımda döşenmiş taşların olmasını beklediğim alandan, döşenmiş kaldırım taşı gibi taşlar çıktı.Açıkcası bu alandan fazlaca bir beklentim yokdu.Devamını açtırdığımda günümüzdeki tandırlar gibi içi boş bir alan ortaya çıktı.Ekrandaki yapısal oluşum, aradığımız kıriterler gereği ne bir odaya(kare görünümlü) ne bir mezara (digdörtgen görünümlü) nede bir daireye (kuyu vb görünümlü) nede uzunlamasına (tünel görünümlü) bir görüntü ortaya çıkmadığı için, alanın ne olabileceğini çözmekde bıraz zorlanmıştım.
Alan açıldıktan sonra bu alandaki kaldırım taşlarının tandır benzeri alana gitmek için yol olarak döşendiğini anlamıştık.Bu alanın baya toprak altında olmasının nedeninin, uzun yılların verdiği çevresel değişiklikler sonucu buraların toprak altında kaldığı anlamış olduk .Bu alanda bir yaşam olmuş.

1-Arkadaşlar gerek yapısal gerekse ferro metallerde görüntüyü daha iyi anlayabilme adına renk uygulaması yaparız.Uygulamadaki asıl amaç ekranda gözükmeyen değişimler varsa bunu ortaya çıkartmakdır. .Ham görüntüde ortaya çıkmamış alan renk yoğunlaştırma sonrası bu alanda bir değişimin oluştuğunu ortaya çıkartabilir.İleride zamanla şu yazdığım maddeyi nasıl uyguladığımızı çok daha iyi anlayacaksınız.

2-Burada size bir tiyo daha vereyim .Burada 50cm gibi bir mesafede horosan/harç birleştirmesiyle ortaya çıkan kaldırım taşları yüzeye yakın değilde daha aşağıda bir noktada olsaydı bu ekrana yapısal bir örnekleme olarak yansıyacakdı.Burada ekrana mineral(demir oksit vb) olarak yansımış yani ferro metal örneklemesi gibi ekrana düşmüş.


Not:Arkadaşlar burada sizlere yardımcı olma amaçlı yazıyorum çiziyorum.Yazdıklarımı sadece tanıdığım arkadaşlar okuyorsa buna üzülürüm.Kendi fikrinizi dile getirme adına yazabilirsiniz.Yazdıklarınızı kimse yargılamaz aksine bir eksiğimi, göremediğim birşey varsa bir açığımı kapatmış olurum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UA-69610150-1