6 Kasım 2015 Cuma

Önemli Notlar

Konuya zamanla devam edecem

1-Her harükarda gidişlerde dönüşlerde sonda üzerindeki ok güney yönüne baksın.Tarama yönünüz kuzey-güney yönünde vede paralel çekimde olsun.Sonda içerisindeki sensör arazide gezerken kendi ekseni etrafında dönmemelidir.Bu bağlamda sondanız ile örnekleme alırken sondanızı sabit konumda tutun.

2-Arazide dolaşırken siz sadece elinizdeki sondayı kullanmanın derdinde olun.Önünüze taplet veya notebook alıp mümkünse dolaşmayın.Üzerinizde cep telefonu olmasın.Metrelerce aşağıya inmeyi amaçladığınız bir teknolojide,önünüzde tuttuğunuz ve yerden 120cm-130cm yüksekliğindeki taplet/notebooktan etkilenmemesi mümkünmü.Bu mümkün değil.

3-Elinizdeki sondada yükseltec olmaksızın tek sensör mevcutsa örnekleme aralığını mümkün mertebe kısa tutun.15cm-15cm aralığında örneklemeler alın.

4-Bir yapının teyidini yaparken mümkün mertebe o yapının alansal dışına çıkıp o yapıyı ortaya düşürme yoluna gidin.

5-Elinizdeki sensör zannetmeyinki sadece örnekleme aldığınız noktanın altında bir noktada örnekleme almakta.Kesinlikle durum böyle değildir.Bu tip sensörler fizibilite alanının dışında kalan bir noktadanın etkisiyle değişime uğrayıp ekrana ferrro malzeme veya yapının bir kenarı olarakta ekrana düşebilir

6-Fizibilite yapılan alanda bir nokta tesbiti yaptıysanız o alanda mümkünse bir kaç defa daha yeni fizibiliteye yapın

7-Arazide fizibilite yapmadan önce mutlaka fizibilite alanını bir dedektörle denetleyin.Yüzeye yakın noktalarda çeşitli metaller olabilir.Fizibilite alanında böylesi metaller varsa “etrafındaki toprakla” beraber bulduğunuz metali , fizibilite alanının dışına çıkartın. Bu tip metaller sondaları çok ciddi etkilemekte ve yanlış sonuçlar alınmasına neden olmaktadır.

8-Gradiometer ve manyotometrelerle alınan çekimlerde öncelikle neleri bulabiliriz neleri bulamayız onu bilmeliyiz.Bu tip sensörler ferromanyetik malzemeleri ve türevlerini beraberinde yapıların fizibilite edilmesinde bize imkan tanır.Arazi koşullarında özellikle yapıları deneyleyen teknolojiler çok önem kazanmaktadır.Biz bunun nezaman farkına varacağız acaba.Medeniyetsel işlerde asıl olan yapısal oluşumlar ve bunların denetlenebilmesidir.Biz düştük sadece çok derinlerde altın vb metalleri bulan cihazların peşine.Durum böyleyse, elinizde doğru frekanslarla çalışabilen bir alan tarama bulunsun. Alan taramayıda  profesyonelce kullanabilecek bir çubukcunuz olsun.
UA-69610150-1