26 Ağustos 2016 Cuma

Multi Plus Plus Sensor

Arkadaşlar yüksek kalite ve çözünürlük için, neredeyse tüm magnotometer vede gradiometerler cihazlar ile uyumlu mükemmel bir sonda tasarımımı sizlere sunuyorum.Kısa bir süre içerisinde sondanın verimini gösterir bir video ekleyecem.Sonda eklentisi yaptırmak isteyen arkadaşlar benimle iletişime gecebilirler.





Buradan fazlaca abartıyor gibi gözükmek istemiyorum. Önceden geliştirdiğim multi sondadan 6 kat daha verimli bir sonda bu.Dahada netleştireyim, 30cmx12cx1mm bir alçı malasına sensörlerin verdiği çıkışları aşağıda görebilirsiniz.Bu değerlerin tümü toprak yüzeyinde alınan değerlerdir.Bu şu anlama geliyor bu metal toprak altında yatmış olsa çok daha iyi mesafelerden dinlenebilir. Bu tip sondalar kar,yağmur çamur,kaya taş,su bunun gibi negatif sayılabilecek değişimlerden etkilenmez.Yani yağmur esnasında ve sonrasında arazide etüt yapabilirsiniz. Oluşturulan sonda öne arkaya sağa sola vede kendi ekseni etrafında olan salınımlardan, yapılacak etütü etkilemeyecek şekilde çıkış verebilecek şekilde kaliprasyonda tasarlanmıştır.

Not:Visualizer 3d ekranında 20mV luk değişimlerde ekrana tanımlı örneklemeler düşmeye başlar




                Bu tablo'da mesafelere bağlı olarak sondaların kaç mV çıkış verdiğini gösteriyor

9 Ağustos 2016 Salı

Mahsen,Tehliz geçişleri

 Arkadaşlar blog içerisinde herhangi bir soru sorulmuyor.Buda benim yeni paylaşımlar yapmamı engelliyor.


1 Nisan 2016 Cuma

Oda,Mezar,Ferro metal,Tünel

Arkadaşlar çevresi çepe çevre duvarla çevrili ve içi toprak dolu bir yapıyla karşı karşıyasanız aşağıdaki görüntüye benzer bir görüntü alırsınız.Aşağıdaki yapı içerisinde mineral gibi gözüken değişim duvarlardan yansıyan artı bölgedeki değişimden başka birşey değildir.
Şunu azla unutmayınız;bir alanda oluşmuş olan manyetik alanın tek kutuplu olması mümkün değildir.Bu bağlamda manyetik değişimin olduğu bir ortamda iki kutuplu bir durum söz konusudur.
İçi toprak dolu çepe çevre duvarla çevrili alan
Aşağıdaki görüntü mezar görünümlü yapısal bir oluşumdur.İçi boşdur vede çekirdekden gelen değişim eksi bölgede manyetik bir değişim oluşturmuşdur.Üst sağ köşeden dışarı sıçrayan yansıma artı bölgedeki değişimin yapı dışına yansımış halidir.
 Mezar görünümlü bir yapı
Ferro manyetik bir malzemeden bir görüntü.Aşağıda ekrana düşmüş olan görüntüde ferro-manyetik malzeme artı bölgede ekrana düşmüş.Yukarıda ifade etmişdik,herhangi bir yerde bir manyetik alan mevcut ise mutlaka iki kutupludur(N-S)
Aşağıda ferro metalin sağ altında mavi olarak gördüğünüz alan ferro metal malzemenin eksi bölgedeki kutbudur.Ferro meralin bulunduğu alan turuncu renkle gözüken alandır.Diğer gözüken alan burada bulunan metalin diğer kutbuna aitdir.
Ferro metal bir malzeme









19 Mart 2016 Cumartesi

Tünel bağlantıları

Arkadaşlar datalar bir abimiz tarafından alınmış olup bir birinin devamı niteliğindedir.Her iki görüntü uzunlamasına ayrı ayrı 10m uzunluğunda alanlardan oluşuyor.Görüntüleri çeken abim kendisi konuya yazmak isterse yazar




Aynı alandan alınmış başka bir çekim.Kış aylarında olmamız hasebiyle kimsenin araziye çıktığı yok.Bu bağlamda fazlaca görüntü paylaşımı yapamıyoruz.
Aslı itibariyle tasarladığımız sonda ve cihazlar yağmur çamur vb hava koşullarından etkilenmiyor bilginize


23 Ocak 2016 Cumartesi

Data düzenleme

Arkadaşlar aşağıdaki video'da sizlere bugüne kadar karşılaşmadığınız bir özellik göstereceğim.Bu özelliği kullanmadaki amacimız ,ekrana düşen gereksiz örneklemeleri silmek olacak.Amaç yoğunlaştığımız alandaki örneklemelerin sayısal değerlerini yükselterek aslolan görüntüyü ekranda oturtmak.
Bu fonksiyon kullanıla kullanıla zamanla arazi teçrübenizide birleştirerek, ekrandaki görüntüyü daha net ortaya çıkartmış olacaksınız.
Burada yazıp çiziyoruz yeri geldiğinde soru yöneltin.Burada herhangi bir yere kayıt söz konusu değil.Yorum kısmına girip sormak istediklerinizi ve önerilerini yazabilirsiniz.Aşağıdaki özelliği doğru kullanabilirseniz görüntüyü daha kolay yorumlar duruma gelirsiniz.


UA-69610150-1