29 Aralık 2015 Salı

Yığma

Arkadaşlar blog üyelerimizden Tarık tarafından bir yığma çevresinden alınmış bir görüntüyü paylaşıyorum.Alınan data bir tünel görüntüsünü andırıyor.Ekrana düşen böyle bir görüntüde tünelin girişi vede tünelin açıldığı alan aranıp bulunmalıdır.Yığmalar işcilikleri zor işlerdir.
Kapalı sistemeleri açmaya çalışan arkadaşlarlara bir kaç öneride bulunmak isterim.Bu tip oluşumlarda metan gazı çeşitli virüs bakterilerin zararını minimize bir seviyeye çekebilme adına aşağıdaki işlemleri yapınız.
1-Açılan yapı içerisine mazot/ispirto karışımının döküldüğü bir bez yakılır ve ortama atılır.Amaç bir sirkilasyon oluşturmak.
2-Ortama, 30 dakikalığına teneke içerisinde karpit bırakılır.
Bu tür yapılara kadoslama girilmesi ciddi sağlık problemleri yaşanmasına neden olabilir.



22 Aralık 2015 Salı

Mevlidi şerifiniz mubarek olsun

Arkadaşlar geceniz mubarek olsun.Allah azze ve celle tekaddes hazretleri bu geceyi hakkımızda hayırlara vesile eylesin.Amin




Arkadaşlar bir süre sağlık sorunlarımdan ötürü aranızda olamayacağım

17 Aralık 2015 Perşembe

Bakmadan geçme

Arkadaşlar verilen bazı bilgiler size yeri geldiğinde çok anlamsızda gelse gün gelir çok işinize yarar.Sizlere yaptığım paylaşımlar böyle masa başında edinilen teçrübelerle elde edilmedi .Arazideki alan, kullandığınız gradiometer/manyotometer cihazlar ile etüt edilmeden önce mutlaka bir dedektörle yüzeysel bir tarama yapılmalıdır.Bu konuyu, insanların kafasına yerleştirene kadar hep yazmaya devam edecem.
Arazide bir dedektörle yüzeysel kontrol sonrası ( ilk 30cm) gerekli elemeler yapıldıktan sonra aşağıdaki benzer datalar almanız halinde bu alanı açmanızda fayda vardır.





14 Aralık 2015 Pazartesi

Grailfinder 2004


Grailfinder 2004

Arkadaşlar çubukcu bir arkadaşın desteğiyle ortaya çıkartılmış bir odanın üç boyutlu ekrana düşürülmüş halini görmekteyiz.Oda çekimi, çekimi yapan arkadaş tarafından büyük oranda ekrana düşürülmüş.Bu tür alanlarda çubukcunun teyitlerini göz önünde tutarak, etüt edilecek alan mümkün mertebe büyük tutulmalıdır. Allah sonucunu hayreylesin


9 Aralık 2015 Çarşamba

Dikkat

Arkadaşlar yukarıdaki çekim palel mod kullanılarak alınmıştır.Çekimler 1 numaralı alandan başlayıp 14 numaralı alandan alınan örneklemelerle sonuçlandırılmıştır.Sizlere çekimlerin  visualizer3d ortamına görüntüyü transfer ederken yaşanılan bir problemi anlatacam. Bu anlatılarım üzere sizlerde hafızaya aldığınız çekimleri visualizer3d ortamına aktarırken, anlattığım duruma çok dikkat edeceksiniz.
Visualizer3d programı kendi içerisinde bir takım eksiklikler içermektedir.Siz cihazınıza kayıtlı olan datayı visualizer3d ortamına gönderirken bu program,arazide alınan bir takım örneklemeleri ekrandan silmekte veya sayısal değerleri üzerinde oynama yapmaktadır.

Konuyu anlatma adına hazırlanmış test parkuru

Yukarıdaki çekimde 1,2 vede 3 nolu alanlarda alınan örneklemeler üzerinde konuyu izah etmeye çalışayım
1-Meseleyi şöyle düşünün, 1,2 ve 3 nolu alanlarda bulunan malzemeler 1m derinliğinde bulunuyor.1 nolu alandaki malzemenin manyetik yoğunluğun en yüksek yoğunluğa sahip olduğunu, 2 nolu alanın yoğunluğunun ise 1 nolu alanın manyetik yoğunluğunun yarısı kadar olduğunu düşünün. 3 nolu alandaki manyetik yoğunluğun ise 2 nolu alanın manyetik yoğunluğunun yarısı kadar olduğunu kabul edelim.
2-Cihazınızda kayıtlı olan datayı visualizer3d ortamına transfer ederken görüntü ekrana hızlıca transfer olmaktadır.Bu transfer esnasında ekrana çok dikkatli bakın.Ekrana görüntü transfer olurken ekrandan yapısal veya ferro manyetik sinyaller bir anda göz önünden kaybolabilir.Halbuki siz bu alanda belkide bir mezar vb oluşumlar veya ferromanyetik bir metalin örneklemesini almışsınızdır.
3-Ekrandan yapı/ferromanyetik metal örneklemelerinin bir anda yok olması veya görünümünün zayıflaması neden kaynaklanıyor buna bakalım.
Sarı daireler içerisine aldığım 1,2,3 nolu alandaki ferromanyetik metaller üzerinden konuyu izah edip konuyu nihayi sonucuna erdireyim.Cihazımızın sondası 8. çekim alanına geldiğinde 3 nolu ferrromanyetik metali algılamış.Bu 8. alanda cihaz yakaladığı bu ferromanyetik metalin manyetik yoğunluğunu sayısal olarak en yüksek seviyede kabul eder.Sizin sondanız 10. sıradaki 2 nolu ferromanyetik metalin üzerine geldiğinde bu defa cihaz 2 nolu alandaki manyetik yoğunluğun sayısal değerini en yüksek seviyeye çıkartır.O orandada 3 nolu malzemeden alınan örnekleme sayısal değerini aşağı düşürür.Buda 3 nolu alanın ekranda daha zayıf bir örnekleme olarak gözükmesini sağlar.
Cihaz sondası 13. sıraya geldiğinde 1 nolu alandaki manyetik yoğunluk geride kalan 2 nolu metalin manyetik yoğunluğundan çok daha fazla olduğu için bu defa 2 nolu alandaki sayısal değer azalacak.2 nolu alanın sayısal değerinin azalması bu defa 3 nolu alandaki metalin sayısal değerinin azalmasına neden olacak.Kısaca en üst seviyede manyetik yoğunluğa sahip olan alan ekrana en belirgin şekilde düşerken, gerisinde kalan alanlarda ekrana ya zayıf bir örnekleme olarak yada hiç düşmemektedir.
Burada konuyu anlamanız adına dikkat etmeniz gereken konu, yukarıdada ifade ettiğim gibi 1 nolu alanın manyetik yoğunluğu 2 nolu alanın manyetik yoğunluğundan iki kat fazla ,2 nolu alanın da manyetik yoğunluğu 3 nolu alanın manyetik yoğunluğundan iki kat daha fazla olduğu unutulmamalıdır.
Netice, ekranda bir bölgede olan yüksek yoğunluk neredeyse ekrana düşen görüntünün tamamında bozulmaya neden olmaktadır.Bu bağlamda görüntünün ekrana transferi esnasında gözlerinizi ekrandan ayırmayın.

Yığma

Arkadaşlar bloğumuzda yeri geldiğinde kendime ait dönemsel çekimlerime, yeri geldiğinde farklı illerde farklı arkadaşlar tarafından gönderilen görüntülere bloğumuzda yer veriyoruz.Üstüne basarak bir konuya yeniden değinmek istiyorum.
Kullandığınız görüntülü sistem teknoloji farketmeksizin gradiometer/magnotometer bir sistemse mutlaka etüt yapılacak alan bir dedektör yardımıyla denetlenmelidir.Buradaki amacımız yüzeye yakın bir noktada metal(çivi,fişek,çürümüş teneke vb) varmı yokmu bunu denetlememiz gerekir.Yüzeye yakın olan bu tip metaller sondaları ciddi derecede etkilemekte vede yanlış sonuçlar alınmasına neden olmaktadır.

.

4 Aralık 2015 Cuma

Yorumsuz

Arkadaşlar bu alanla ilgili bilgileri, bu alanı açan arkadaşların yazması çok daha anlamlı olur düşüncesindeyim.Açıklama yapılması gereken kadar konuya yazılabilir.Buradaki amacım bir şeyler yapıyoruz, yaptıklarımızın ortaya konulan şeylerin boş olmadığını gösterebilmek.


1 Aralık 2015 Salı

Roverc2


Arkadaşlar horosanlı birleştirmeler, uzun zaman aşımlarında çekirdeğin etkisiyle bir değişime uğrar.Bu değişim aralığı aşağıdaki yapının büyüklüğüyle orantılıdır.


UA-69610150-1